5. utrka traktor kosilica “TUR CHALLENGE” BUŠEVEC i KESTENIJADA

U nedjelju 08. listopada 2023., od 16 sati na Trgu Seljačke sloge u  Buševcu. Utrka počinje u 16 sati, a kvalifikacije u 15 sati. Radi se o utrci STANDARDNIH traktor kosilica, a svi zainteresirani mogu se prijaviti na:
WhatsApp +385 91 130 4641
info: +385 91 130 4641
ili na dan utrke na Trgu Seljačke Sloge Buševec.
Kotizacija za utrku je 4,00 € / 30,14 kn

Prijavnicu za 5. Tur Challenge možete pronaći OVDJE,
koju nam ispunjenu pošaljite na e-mail: info@moj-busevec.hr

Utrka traktor kosilica, Buševec 2023, Hrvatska, Croatia, Lawnmower race

10. Buševska kestenijada, Buševec 2023 Trkača staza traktor kosilica, Race track lawnmower race track Buševec 2023, Croatia Hrvatska

Nastavi čitati 5. utrka traktor kosilica “TUR CHALLENGE” BUŠEVEC i KESTENIJADA

Božić u Rožincu 2022

Božić u Rožincu


Priredba Božić u Rožincu održana je na Štefanje, 26. prosinca 2022. godine u ulici Rožinec u Buševcu. Cijela je ulica bila bogato ukrašena za što su se pobrinuli članovi udruge Moj Buševec, a većina mještana Rožinca bogato je ukrasila svoje kuće i okućnice božićnim svjetlima i ukrasima.
Priredba je počela u 17.00 sati a s obzirom na toplo vrijeme posjetitelji su već s prvim sumrakom šetali ulicom i razgledavali je. Odaziv mještana i posjetitelja iz ostalih mjesta bio je vrlo velik. Posjetitelji su u posebnom šatoru bili ponuđeni kolačima, koje su ispekle domaćice iz Rožinca i Puščina, i imali mogućnost birati najbolje kolače. Upriličen je bio također izbor najljepše ukrašene kuće. Na ulici su se pripremali topli sendviči, čaj i kuhano vino.
Oko 19.00 sati stigao je Djed Božićnjak i dovezao poklon pakete za svu nazočnu djecu. Sva ova događanja bila su popraćena božićnim pjesmama. Posjetitelji su glasovanjem najboljim kolačima ocijenili kolače obitelji Godinić, a za najljepše ukrašenu kuću u Rožincu izabrana je kuća obitelji Paulić.
Priredba je završila oko 20.00 sati i ponovno pokazala veliku zainteresiranost mještana za ovu akciju i potrebu da se ona nastavi.

 

Za Vukovar 2022

Moj Buševec za Vukovar

Paljenjem lampiona udruga Moj Buševec obilježila je Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Zahvaljujemo se učenicima 4. razreda PŠ Buševec s učiteljicom Vildanom Vogrinc, razredu Zrakoplovne tehničke škole Rudolfa Perešina s profesoricom Karmelom Boc kao i mještanima Buševca što su s nama obilježili ovaj dan.

BUŠEVEC ZA VUKOVAR DA SE NIKADA NE ZABORAVI.

P.S. Veliko hvala Petru Rožiću na slikama i videu kao i Ivanu Kosu na ocrtavanju slova VUKOVAR i na izradi tornja.

 

4. utrka traktor kosilica “TUR CHALLENGE” BUŠEVEC i KESTENIJADA

U nedjelju 09. listopada 2022., od 16 sati na Trgu Seljačke sloge u  Buševcu. Utrka počinje u 16 sati, a kvalifikacije u 15 sati. Radi se o utrci STANDARDNIH traktor kosilica, a svi zainteresirani mogu se prijaviti na:
WhatsApp +385 91 130 4641
info: +385 91 130 4641
ili na dan utrke na Trgu Seljačke Sloge Buševec.
Kotizacija za utrku je 30,00 kn /3,98 eur

Prijavnicu za 4. Tur Challenge možete pronaći OVDJE,
koju nam ispunjenu pošaljite na e-mail: info@moj-busevec.hr

 

In memoriam – Boris Bartolin

Ostavio nas je naš Boris…
Nakon duge i teške bolesti zauvijek nas je ostavio naš zaslužni član Boris Bartolin, jedan od utemeljitelja Udruge Moj Buševec. Od osnutka naše udruge 2013. godine sve je svoje znanje i sposobnosti uložio u njezin što uspješniji rad.
Rodio se 1959. godine i vrlo je rano otišao na rad u inozemstvu. U Švicarskoj je zasnovao obitelj, a nakon prijevremenog umirovljenja vratio se u Buševec iz kojeg srcem nije nikada ni otišao.
Napustio nas je prerano, u 63. godini života. Manjkat će nam njegova upornost, njegova snalažljivost i njegove ideje bez kojih mnoge naše akcije ne bi bile tako uspješne. Treba se samo prisjetiti Božića u Rožincu i njegove raskošno ukrašene i osvjetljene kuće, njegovih roštilja, čajeva i kuhanih vina. U svemu tome imao je podršku svoje supruge Mandice i svoje djece.
I u najtežim trenucima u borbi s bolešću mislio je na Udrugu Moj Buševec, zanimao se kako teku pripreme za Biciklijadu 2022 i nadao se da će se moći uključiti u rad. Nažalost, ovu je borbu za život izgubio 6. srpnja 2022. godine i zauvijek nas napustio.
Hvala ti, dragi Borise, za sve što si učinio za našu udrugu i za svoj Buševec. Ostavio si nas u dubokoj tuzi, ali i sretne što smo te imali. Tvojoj supruzi Mandici, tvojoj djeci i unucima izražavamo izraze najdublje sućuti.
Odmaraj se, dragi Borise, došlo je tvoje vrijeme smiraja. Neka ti je laka ova hrvatska zemljica koju si toliko volio.