Pomoć stradalima u potresu

Poštovani,

u ovim teškim vremenima osobito za stanovnike naše Banovine potrebno je ponovno iskazati zajedništvo i našu solidarnost, kao što smo to radili i niz puta do sada. Stoga je Mjesni odbor Buševec i predsjednici udruga (Ogranak seljačke sloge Buševec, DVD Buševec, NK Polet Buševec, Društvo žena Buševec, Udruga Moj Buševec i Udruga umirovljenika Buševec) na sastanku održanom 04.01.2021. odlučili organizirati humanitarnu akciju za jednu obitelj na potresom porušenom području. Svjesni smo da ima na tisuće potrebitih obitelji na Banovini, a mi smo se morali odlučiti za jednu, pa je naša zajednička odluka da se pomogne obitelji Salamun iz mjesta Strašnik, broj 66.

Evo kratka crtica o njima:
„Obiteljska kuća djeteta s poteškoćama, crvena naljepnica, soba u kojoj su se igrali brat i sestrica u trenutku razornog potresa na koje, zahvaljujući očito anđelu čuvaru, nije pao teški ormar. Zarobljeni neko vrijeme dok ih otac, vrišteće i pod teškim šokom, nije uspio izvući na sigurno. Dok se majka iz Gora, jedva iskopala iz ruševina dućana u kojem je radila, bosa uskoćila u svoj auto i pojurila svojoj dječici, sva u neizvjesnosti da li su živi! Ostali su bez doma koji su vrijedni roditelji mukotrpno stvarali.“

Želja nam je da svi zajedno skupimo što više sredstava i nakon što se obitelji Salamun obnovi kuća, Buševčani, ali i svi naši prijatelji istu u potpunosti namjeste potrebnim kućanskim aparatima i namještajem. Za navedenu svrhu otvoren je i račun u Zagrebačkoj banci, broj računa HR8123600001101317318 na koji se mogu uplaćivati sredstva, a da bi sve bilo transparentno određena su i tri potpisnika (predsjednici udruga) bez kojih se novci ne mogu trošiti. Ukoliko na računu bude više sredstava od potrebnih, pomoći će se još kojoj obitelji sa navedenog područja.

Nakon završetka akcije svi mještani i naši prijatelji će o rezultatima iste biti obaviješteni putem letaka i društvenih stranica svih naših organizacija.

Neka im naša plemenita srca budu na pomoći s donacijama kako bismo zajedničkim snagama podigli moral i omogućili im novi početak.

Uz ovaj dopis priložena vam je i uplatnica na koju trebate upisati samo iznos koji želite donirati, te svoje osobne podatke (Ime i prezime, adresa).

Hvala vam unaprijed za svaku uplaćenu kunu