Galerije

In memoriam – Boris Bartolin

Ostavio nas je naš Boris…
Nakon duge i teške bolesti zauvijek nas je ostavio naš zaslužni član Boris Bartolin, jedan od utemeljitelja Udruge Moj Buševec. Od osnutka naše udruge 2013. godine sve je svoje znanje i sposobnosti uložio u njezin što uspješniji rad.
Rodio se 1959. godine i vrlo je rano otišao na rad u inozemstvu. U Švicarskoj je zasnovao obitelj, a nakon prijevremenog umirovljenja vratio se u Buševec iz kojeg srcem nije nikada ni otišao.
Napustio nas je prerano, u 63. godini života. Manjkat će nam njegova upornost, njegova snalažljivost i njegove ideje bez kojih mnoge naše akcije ne bi bile tako uspješne. Treba se samo prisjetiti Božića u Rožincu i njegove raskošno ukrašene i osvjetljene kuće, njegovih roštilja, čajeva i kuhanih vina. U svemu tome imao je podršku svoje supruge Mandice i svoje djece.
I u najtežim trenucima u borbi s bolešću mislio je na Udrugu Moj Buševec, zanimao se kako teku pripreme za Biciklijadu 2022 i nadao se da će se moći uključiti u rad. Nažalost, ovu je borbu za život izgubio 6. srpnja 2022. godine i zauvijek nas napustio.
Hvala ti, dragi Borise, za sve što si učinio za našu udrugu i za svoj Buševec. Ostavio si nas u dubokoj tuzi, ali i sretne što smo te imali. Tvojoj supruzi Mandici, tvojoj djeci i unucima izražavamo izraze najdublje sućuti.
Odmaraj se, dragi Borise, došlo je tvoje vrijeme smiraja. Neka ti je laka ova hrvatska zemljica koju si toliko volio.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Galerija slika s utrke traktor kosilica

2 Utrka traktor kosilica
« od 92 »

SLIKE SA 6. BUŠEVSKE KESTENIJADE I 1. UTRKE TRAKTOR KOSILICA

Završila 6. Buševska biciklijada

Toplo i sunčano vrijeme ove je godine na 6. Buševskoj biciklijadi okupilo više od 300 biciklista, što rekreativaca što profesionalnih vozača.

Na startu rekreativne vožnje bilo je 157 prijava, a kako uvjet za vožnju nije bila prijava brojka rekreativaca bila je i veća. Dolaskom u Vukovinu pridružili su nam se i mještani Vukovine, koji su s nama krenuli u Buševec na druženje.

U utrkama 100 hupsera je sudjelovalo 92 vozača.

Ovim putem se zahvaljujemo svim sudionicima 6. Buševske biciklijade kao i udrugama koje su nas podržale. Posebno se  zahvaljujemo domaćinima u Vukovini Udruzi “Vukovina u srcu” na gostoprimstvu, Crvenom križu Velika Gorica, DVD-u Buševec kao i PP Velika Gorica.

Ova biciklijada kao i sva naša događanja koja organiziramo već šestu godinu, od osnutka isključivo su financirana donatorima i jednim dijelom Turističke zajednice grada Velike Gorice. Zato jedno VELIKO HVALA svim donatorima bez kojih naše projekte ne bi bilo moguće realizirati.

Također se zahvaljujemo i mladim penzionerskim snagama koji su se angažirali oko kolača.

Slike s biciklijade:

5. BUŠEVSKA BICIKLIJADA – GALERIJA SLIKA

Snježni spust “Kokino brdo” u Ogulincu – Galerija slika by Lovro Sinjeri