2. BUŠEVSKA KESTENIJADA

Oda kestenu u Buševcu

Drugu godinu za redom Udruga Moj Buševec organizirala je Buševsku kestenijadu, jedinu u našem kraju, koja je i ove godine privukla mještane na jedno jesensko druženje uz tamburaše i slastice od kestena.

Pečeni kestene, rolade od kestena, razni kolači, domaći mošt, rakija od kestenova meda, sve to na jednom mjestu okupili smo kako bi odradili još jednu uspješnu Buševsku kestenijadu.  Ovo je druga Buševska kestenijada koju smo lani pokrenuli. Bio je dobar odaziv prve godine uz kestene koje smo kupili u Hrvatskoj Kostajnici, a ove godine smo odlučili samo otići u malu berbu u Vukomeričkim goricama. To smo odradili prije dva tjedna, i iako još nije vrijeme mraza, bilo je dosta kestena. Dio smo kupili u Hrvatskoj Kostajnici tako da budemo sigurni da će biti dovoljno kestena. Pridružile su nam se i naše domaćice koje su opet napravile slastice od kestena, pripremili smo domaći mošt, medicu od kestena, a dečki iz Udruge mladih Moj Buševec su se pobrinuli za glazbeni dio.

Uz sve nabrojene delicije od kestena, posjetitelji su mogli kupiti i ponijeti kući i sirovih kestena kako bi ih naknadno ispekli ili možda sami napravili koji kolač.

Osim mošta koji je bio besplatan, druga pića, kesteni i proizvodi prodavali su se po simboličnim cijenama, a novac koji je prikupljen ide za rad Udruge.

GALERIJA SLIKA