Božić u Rožincu 26.12.2017.

Najstariju i najukrašeniju ulicu u Buševcu pretvorili smo u prekrasnu šetnicu. Potrudili smo se udahnuti pravi blagdanski duh Rožincu, uz bezbroj lampica raznoraznih boja stvorili smo prekrasnu Božićnu kulisu. Brojni posjetitelji uživali su u domaćim kolačima, kuhanom vinu, čaju i pečenim kobasicama. Doveli smo i snijeg u Turopolje, u kojem su najviše uživali najmlađi posjetitelji. Naime, za stvaranje snijega bio je zadužen stroj koji smo nabavili kako bi bar na trenutak stvorili zimski ugođaj u neobično toploj zimskoj noći.

“Već četiri godine organiziramo ovu manifestaciju. Pokrenuli smo je na prijedlog jednog našeg člana koji se vratio iz Švicarske i prvi u ovoj ulici počeo ozbiljno ukrašavati svoju kuću. Vrlo brzo i drugi su se pridružili pa smo odlučili to iskoristiti kako bi organizirali manifestaciju Božić u Rožincu. Cilj nam je bio okupiti mještane i njihove goste nakon Božića, kako bi se svi zajedno podružili i ocijenili najbolje božićne kolače, kao i najljepše okićenu kuću“, Danijel Rožić, predsjednik Udruge Moj Buševec.       CityPortal.hr

 

Branka Rožić ispekla najbolje Božićne kolače (VGdanas.hr)

Štefanje u Buševcu većina Buševčana provodi u Ulici Rožinec, ne zbog toga što svi mjesni Štefeki i Štefice tamo žive već jer se sinoć tamo održala vesela božićna manifestacija “Božić u Rožincu”.

Riječ je o manifestaciji koju svake godine organizira Udruga Moj Buševec uz prigodno druženje mještana i gostiju. O čemu se radi posjetiteljima postaje jasno već pri samom dolasku u ovu ulicu gdje vas čeka na tisuće ukrasnih lampica, al i ne samo to.

-Okupili smo se četvrtu godinu za redom, svaki put smo ovdje na Štefanje i ove godine imamo više toga za ponuditi, više okićenih kuća, više kolača , i jedan novitet tu nam je, evo, i snijeg malo zabijelio Rožinec-rekao nam je Danijel Rožić , predsjednik udruge Moj Buševec zadovoljan sinoćnjim brojem posjetitelja kojih je sve više.

-Pripremili smo kuhano vino za odrasle i čaj za djecu, a stigao je i Djed Božićnjak koji će razveseliti najmlađe. Lani smo uveli i puštanje lampione za sreću u novoj 2018. godini-dodao je Rožić.

Djed Božićnjak najviše je razveselio one najmlađe za koje je iz svoje vreće izvukao slatkiše i mandarine, a mali i veliki zajedno su degustirali i domaće kolače koje su pripremile Buševčanke. Nakon same degustacije sladokusci su mogli zapisati broj kolača kojeg smatraju najboljima i ubaciti u kutiju te je tako izabrana i najbolja „slastičarka“ ovogodišnjeg „Božića u Rožincu“.

Ove godine najbolje kolače ispekla je Branka Rožić, a najukrašenija kuća bila je kuća obitelji Rožić što su također izglasali posjetitelji. Nije nedostajalo ni dobre žive svirke, a ni dobrih želja koje su na veselom druženju Buševčani poželjeli svojim gostima i susjedima.