Ogranak Seljačke sloge Buševec

 • Ogranak Seljačke sloge Buševec osnovan je 1920. i od tada djeluje kontinuirano.
  Danas broji otprilike 350 članova , od kojih je 200tinjak aktivno u jednoj od sekcija.
  Rad društva se odvija unekoliko sekcija: folklornoj, dramskoj, etno, foto-video i literanoj sekciji. Folklorna sekcija je najbrojnija i sastoji se od plesne A grupe, dva dječja podmladka, tamburaške A grupe , također sa 2 podmladka te vokalne sekcije. Dramska sekcija uključuje pučko kazalište te podmladak. Društvo izdaje svoj list ” Godišnjak” kojiizlazi jednom godišnje, a sve informacije o radu društva se mogu naći na web stranici www.oss-busevec.hr.
  Oss Buševec je dobitnik brojnih nagrada i priznanja za svoj dugogodišnji rad kakona folklornom, tako i u području pučkog kazališta.
  Svake godine odradi se preko 60-ak nastupa u zemlji i inozemstvu , te su tako članovi imali prilike posjetiti brojne zemlje kao što su npr. Austrija, Njemačka, Italija, Litva, Kanada, Rusija, Turska, Makedonija, BiH, Rumunjska, Albanija, Slovačka i dr.
  Probe za sve sekcije se održavaju2 puta tjeno , redovno utorkom i četvrtkom za folklornu sekciju ( plesna i tamburaška A grupa od 21h), dok pučko kazalište probe održava ponedeljkom i srijedom.

Facebook_logo-6

index