Kestenijada i 3. utrka traktor kosilica

8. Buševska kestenijada održana je u subotu 9. listopada 2021. godine s početkom u 15.00 sati. Odaziv sudionika i posjetitelja bio je vrlo dobar bez obzira na pandemiju Korona virusa. Prema procjeni bilo je na Kestenijadi preko 300 osoba. Kao popratna manifestacija održana je utrka motornih kosilica pod nazivom Tur-Challenge te prvi put okupljanje ljubitelja oldtimera iz Velike Gorice i okolnih gradova.

Nazočni gosti mogli su pod šatorom uz glazbu pojesti pečene kestene,kolače od kesten-pirea i popiti mošt koji su napravili članovi udruge Moj Buševec.

Na utrci kosilica Tur-Challenge sudjelovalo je devet natjecatelja. Trke su održane na uređenoj trkaćoj stazi posebno ocrtanoj na tlu, a najbolji sudionici nagrađeni su peharima za prvo, drugo i treće mjesto.

Na Kestenijadi je također predstavljen i Turopolski starinski kolendar za 2022. godinu koji naša udruga izdaje potkraj svake godine na kajkavskom izričaju.

Ovogodišnja 8.Buševska kestenijada i Tur Challenge sufinacirani su sredstvima Zagrebačke županije.

Treća utrka traktor kosilica “TUR CHALLENGE” BUŠEVEC

U subotu 09. listopada 2021., od 16 sati na Trgu Seljačke sloge u Buševcu. Utrka počinje u 16 sati, a kvalifikacije u 15 sati. Radi se o utrci STANDARDNIH traktor kosilica, a svi zainteresirani mogu se prijaviti na:
mail: info@moj-busevec.hr
tel: 091/534-7175
ili na dan utrke na Trgu Seljačke Sloge Buševec.
Kotizacija za utrku je 30 kn.
Zainteresiranim natjecateljima postoji mogućnost besplatnog prijevoza traktor kosilice do staze uz dogovor s organizatorom.

Staza: