Rapha Womens 100 Zagreb – Sisak – Buševec 2016.

Održan je prvi biciklistički događaj za žene “Rapha Womens 100 Zagreb 2016.” koji se istovremeno  vozio u više zemalja, a prvi puta u Hrvatskoj. Riječ je o globalnom projektu u kojem u isto vrijeme diljem svijeta na tisuće žena biciklira 100 kilometara. Ovo je prvi put da se Rapha Women’s 100 održao u Hrvatskoj. Krenulo se u prijepodnevnim satima s Bundeka, išlo se preko Siska, a cilj je bio u Buševcu gdje je poslijepodne pristiglo 130 sudionika biciklijade, od kojih su 85 bile žene.
Najmlađi član imao je 7 godina, i on je odvozio jednu rutu, a moramo reći da nitko nije odustao na biciklijadi, svi su stigli do cilja. Prezadovoljni smo kako je sve proteklo i sve čestitke Kseniji Kulić, voditeljici portala biciklijade.com u suorganizaciji ovog događaja u Hrvatskoj.
Svakih 20 kilometara bile su pauze od 10-ak minuta, a u Sisku su se odmorili sat vremena te su krenuli prema Buševcu.
Mnogi su ovu biciklijadu doživjeli kao turistički događaj. Odmorili smo se u Bukevju, u Črnkovcu. Po završetku utrke razgledavali su čardak i kapelicu u Buševcu. Neki su prvi put ovdje i nisu mogli vjerovati koliko imamo biciklističkih staza, a k tome su još i ovako lijepo uređenih.
U sklopu biciklijade rekreativci su tako imali priliku upoznati prirodne ljepote Turopolja.

GALERIJA SLIKA