RAPHA WOMEN’S 100 ZAGREB 2016.

U nedjelju 17. srpnja 2016. godine, pridruži se tisućama žena diljem svijeta u vožnji 100 km.

Rapha Women’s 100 je međunarodni biciklistički događaj gdje tisuće žena diljem svijeta na isti dan voze 100km (naravno muškarci mogu biti u pratnji). Ne radi se o natjecanju da se vidi tko je najbrži, nego o sudjelovanju u ovoj globalnoj biciklističkoj avanturi.

Ako misliš da ovo ne možeš, pridruži nam se (bez ikakve obveze) na našim zagrijavajućim vožnjama u kojima se u tri mjeseca prije Raphe svaki drugi vikend pripremamo od malih prema većim kilometražama. Možda će ova
avantura baš za tebe biti prekretnica ili neki novi pravac.
Vožnje će biti objavljene na http://biciklijade.com/

2015. godine je u 53 zemlje svijeta vozilo oko 8000 žena, budi i ti jedna od njih ove godine!

Nakon uspješno odvezenih 100km, registracijom na Rapha Women’s 100 stranici http://bit.ly/womens100 globalni organizator besplatno će ti poslati i nešto za uspomenu povodom tvoga uspjeha.

Prijave su od 07:00 na Bundeku !

Polazak je u 08:00, ali dođite barem 30 minuta ranije radi registracije.

Ruta dužine 100km (Zagreb – Orle – Sisak – Buševec) je ravničarska i po asfaltu ponegdje lošije kvaliteta, pa se preporuča odabir bicikla sukladno tome.

Biti će organizirana policijska pratnja, ali vozi se na vlastitu
odgovornost u uvjetima normalnog odvijanja prometa, bez zatvaranja prometnica uz poštivanje svih važećih prometnih propisa. Očekivana maksimalna brzina vožnje je 20km/h (na čelu kolone biti će jedan od redara koji će određivati tempo vožnje, te usporavati ili zaustavljati
prednju skupinu u slučaju razdvajanja kolone, npr. zbog crvenog svjetla na semaforu). U slučaju kvara na biciklu, na kraju kolone voziti će servisni kombi koji će odmah popravljati lakše kvarove (kao probušene gume), te povesti vozače i bicikle u slučaju težih kvarova. Ukoliko imate, svakako ponesite barem rezervnu zračnicu za svoj bicikl, zbog različitih dimenzija. Odmorišta po 10 minuta svakih cca 1h, u Sisku 20-30 minuta.

Djeca do 18 godina mogu voziti isključivo uz pratnju roditelja. Nošenje kacige se preporuča svima, a obvezno je za djecu. Obavezno ponesite dovoljno vode i neki sendvič ili sl.

Na kraju vožnje u Buševcu čeka nas ručak uz nadahnjujuće priče sa vožnje, ali treba izdržati do tamo. Obzirom na očekivano toplo vrijeme, preporučamo da ponesete sunčane naočale i kremu za sunčanje.

Biciklijada se ne odgađa u slučaju loših vremenskih uvjeta.

Sve biciklijade u Hrvatskoj i šire možete vidjeti

              na          www.biciklijade.com

biciklijade_com_160x165